Қазақстан Республикасы денсаулық сақтау Министрінің 2017 жылғы 16 тамыздағы «Білім беру объектілеріне қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптар» санитарлық ережелерін бекіту туралы» бұйрығының 119 тарауының негізінде Сандықтау ауданының білім және тәрбие ұйымдарының ас қоймалыры мен буфеттерінде тыйым салынады:
1) дайындау және іске асыру:
-Ашыған сүт, ірімшік, айран;
-Толымдалған құймақтар;
-макарон по–флотски;
-зельцтер, форшактар, желе, пасталар;
-кремі бар кондитер өнімдері;
-кондитерлік өнімдер мен тәттілер (шоколад, тәттілер, печеньелер);
-морс, квас;
-фритюрде қуырылған өнімдер;
-жұмыртқа, қуырылған жұмыртқа;
-күрделі (төрт компонент) салаттар; қаймақ және майонез киген салаттар;
-окрошкалар;
-саңырау құлақтар;
-Өнеркәсіп емес (үй) тамақ өнімдерінің азық-түлік өнімдері;
-құрғақ азық-түлік өнімдеріне негізделген бірінші және екінші курстар;
-газдалған, дәрілік және емдік үстелдер минералды сулары, тәтті алкогольсіз сусындар, алкогольсыз (тоник) сусындар, концентрацияланған диффузиялық шырындар (оралған минералды және ауыз суды қоспағанда);
-фаст-фудтар: гамбургерлер, хот–догтар, чипстер, кептірілген нан;
-дәмдеуіш тұздықтар, кетчуп, жану дәмдеуіштер (бұрыш, жүгері, қыша);
2) қолдануға:
-ыстықтан тазартылмаған сүт, ірімшік және қаймақ;
-жұмыртқалар мен суда жүзетін құстардың еті;
-ауылшарушылығының нашар тұрмысты жануарларының сүттері мен сүт өнімдері;
-жануарлар мен құстарды қоспағанда, тіл, жүрек;
-жеміс-жидек пен механикалық бұзылған құстың еті;
-құс етінің шикізаты бар коллаген;
-өнімді жануарлар мен құстарды қайта сөндіруге ұшыраған өнімдер;
-генетикалық түрлендірілген шикізат және (немесе) генетикалық түрлендірілген көздерден тұратын шикізат;
-йодталған тұз және байытылмаған (бейсостатикалық) темір бар дәрумендер, ең жоғары және бірінші сұрыптағы бидай ұны.